четвртак, 4. октобар 2018.

Tonic Koji Ubija Svaku Infekciju U Vašem Tijelu!

Tonic Koji Ubija Svaku Infekciju U Vašem Tijelu!

Tonic pomaže regulisati kiselost tijela!

Tonic je najmoćniji prirodni antibiotik, ubija svaku infekciju u tijelu!
Poznati američki ljekar, Ričard Šulc, otkiro je recept koji je nazvao Super-tonik jer pomaže u liječenju mnogih stanja.
Tinkture su jedan od najboljih prirodnih lijekova, prije svega zato što izlučuju i čuvaju sve najbolje iz biljke.

S druge strane, oni su vrlo jaki i trebaju se koristiti s pažnjom.

Iako se tinkture obično nalaze u alkoholu, znajte da je i jabukovo sirće također predstavlja savršen rastvarač, ako želite napraviti tonik tinkturu. Ne samo da je 100% netoksičan, već ima i mnoge zdravstvene prednosti.
– Pomaže regulisati kiselost tijela
– Pomaže probavnom traktu. Ako je sok od jabuka organski i nefiltriran, on sadrži simbiozu prijateljskih kolonija bakterija i gljivica koje su izvrsni probiotici.
-Sirćetna kiselina ima snažno antimikrobno djelovanje i pokazalo se da smanjuje holesterol i pomaže kod osjetljivosti na inzulin.
– Antifugalna, antibakterijska i antivirusna jabučna kiselina, također pomaže pri proizvodnji energije koja povećava mentalno i mišićno funkcioniranje.
Poznati lijekar Ričard Šulc otkiro je recept koji je nazvao Super-tonik. On naglašava da je potrebno koristiti sastojke organskog porijekla ili ih sami uzgojiti kako bi se izvukli svi pozitivni efekti.

Sastojci:

Sveža habanero papričica (ili najljuća koju možete da nađete), glavica belog luka, glavica crvenog luka, koren đumbira, koren rena i nerafinisano jabukovo sirće.

Priprema:

Ovaj tonic se priprema kao i sve tinkture. Trave stavite u posudu, prelijte jabukovim sirćetom, onoliko koliko je potrebno da sve biljke budu potopljene.
Zatim oljuštite i sitno iseckajte povrće, stavite sve sastojke u veliku staklenu teglu i potpuno pokrijte jabukovim sirćetom.
Tako da sirće pliva tri prsta iznad nivoa biljaka i povrća. Poklopite i držeći poklopac na mestu protresite tonik tako da se svi sastojci dobro izmješaju.
Ostavite tonik da stoji na tamnom mestu bar dve do šest nedelja. Što duže stoji, biće jači, a povremeno ga i ponovo protresite.

Cijeđenje:

Zbog lakšeg čuvanja i jednostavnije upotrebe procedite tinkturu.Trebat će vam labava tkanina – gaza ili neke maramice, velika posuda i cediljka od nerđajućeg čelika koja se uklapa u veličinu posude.
Ako nemate takav “alat”, možete staviti tkaninu preko otvora tegle i sipati sve dok tečnost ne izađe, ali ćete izgubiti puno.
Stavite cediljku u posudu i prekrijte cediljku gazom. Izlijte sadržaj tegle u posudu. Uzmite nešto čim ćete pritisnuti smjesu da biste iscjedili preostale sokove van.
Možete tonik sipati u male posude ili ga možete vratiti u veliku teglu, prethodno opranu.
Zatamljene boce su najbolji izbor jer smanjuju oštećenja svjetlosti.
Čuvati ga na mračnom, hladnom mjestu. Ostatke biljaka i povrća možete zamrznuti ili dodati supama i drugim jelima.

Doziranje:

Nakon što je tonik spreman, možete da počnete sa svakodnevnom upotrebom.
Zapamtite, ispijate jako moćne trave i začinsko biljke tako da će i okus biti takav, pa možete dodati malo prirodnog meda.
Svakako popijte puno vode tokom dana.
Jedna čašica od 20-30 ml će biti dovoljna. Međutim, ako se borite sa teškim infekcijama, možete uzeti do 5 ili 6 doza dnevno.
Više informacija možete saznati na našoj web stranici!

Нема коментара:

Постави коментар

Ljuske Od Jaja Prirodni Ljek Za Kosti!

ZANIMLJIVOSTI Ljuske Od Jaja Prirodni Ljek Za Kosti! Podijeli Facebook Twitter Google+ Pinterest Email Ljuske od jaja ov...