понедељак, 1. октобар 2018.

Kurkuma – Liječi Stotine Tegoba!

Kurkuma – Liječi Stotine Tegoba!

Kurkuma – Zlata dostojna biljka!

Kurkuma – je biljka iz porodice medenjaka!
Ovaj začin je poznat širom svijeta zahvaljujući višenamjenskim svojstvima. Ako slučajno vidite oznaku proizvoda E100, nemojte se bojati. Ovo je prirodna boja kurkum-e!
Kurkuma – je biljka iz porodice medenjaka, Zingiberaceae, koja raste uglavnom u južnoj Aziji. Od njenog korijena, priprema se začin žarke žute boje, koju duguje svom sastojaku kurkuminu.
Lijekovita svojstva kurkume:
Kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih lijekova. Aktivni sastojak u kurkuminu naziva se kurkumin. Medicinska svojstva ovog začina postupno su otkrivena tokom vjekova, a odavno je potvrđeno da deluje snažno protivupalno.
Povoljno djelovanje kurkume u mnogim slučajevima raka Alzheimerove bolesti potvrđeni su. U ayurvedskoj medicini, kurkuma je već dugo poznata kao biljka koja jača i njeguje organizam.

Kurkuma – se koristi za:

– jačanje probave
– obnavljanje crevne flore
– smanjenje nadutosti
– čišćenje jetre i žuči
– normalizaciju menstruacije
– smanjenje upala kod artritisa
– čišćenje krvi
– stimulisanje rada metabolizma
– kožne probleme
– tegobe disajnih puteva
– protiv gljivica i bakterija
– protiv crevnih parazita
Prema hranjivim vrijednostima, kurkuma je bogat izvor željeza, mangana, vitamina B6, dijetalnih vlakana i kalija.
Rezultati brojnih istraživanja pokazali su da je djelotvoran u liječenju artritisa, dermatitisa i ekcema, temperature, infekcije, ulkusa, bubrežnih kamenaca i žuči.

Ljek protiv gripa i prehlade!

Ovaj prirodni antibiotik ima snažno protuupalno djelovanje, koje, pored povećanja imuniteta, ubija bakterije i uzroke bolesti.
Ne uzrokuje neželjene efekte za probavu i mikrofloru pa je potpuno sigurna.
Kurkuma sadrži kurkumin, polifenol, aktivni sastojak s više od 150 terapeutskih svojstava. Uzimanjem meda i kurkume, poboljšavate probavu i povećavate broj dobrih bakterija u crijevima.
Sastojci:
100 g meda, 1 čajna kašičica kurkumin praha.
Pomiješajte oba sastojka tako da se u potpunosti sjedine i sipajte ih u čistu teglu. Čim primjetite prve simptome prehlade ili gripe, poduzmite sljedeće korake:
Prvi dan: Uzmite pola kašičice lijeka svakih sat vremena.
Drugi dan: Uzmite pola kašičice svaka dva sata.
Treći dan: Uzmite pola kašičice tri puta dnevno.
Poželjno je da ljek ne progutate odmah, nego da ga ostavite u ustima dok se sam ne otopi. Mnogi kažu da nakon tri dana uzimanja ovog lijeka svi simptomi nestaju, a radi lakše konzumacije možete ga dodati u toplo mleko ili čaj.
Više informacija možete saznati na našoj web stranici!

Нема коментара:

Постави коментар

Ljuske Od Jaja Prirodni Ljek Za Kosti!

ZANIMLJIVOSTI Ljuske Od Jaja Prirodni Ljek Za Kosti! Podijeli Facebook Twitter Google+ Pinterest Email Ljuske od jaja ov...