четвртак, 4. октобар 2018.

Ljuska Crnog Luka Sprečava Kardiovaskularne Bolesti!

Ljuska Crnog Luka Sprečava Kardiovaskularne Bolesti!

Ljuska crnog luka je snažan antioksidans koji reguliše krvni pritisak!

Ljuska crnog luka – Mnogi ljudi nisu svjesni da su ljuske raznog voća i povrća pune antioksidanata i drugih dobrih hranjivih tvari.
One mogu poboljšati ljudsko zdravlje. Dobar primjer ovoga je ljuska crnog luka.
Iako je nejestiva, ljuska crnog luka puna je kvercetina. Snažan je antioksidans koji reguliše krvni pritisak, sprečava kardiovaskularne bolesti, uključujući i arteriosklerozu.
Ako dodate ljuske crnog luka u bilo koji regularni obrok, uključujući čorbu ili supu, ojačat ćete svoj obrok snažnim antioksidansima i drugim korisnim hranjivim tvarima.
Crni luk je jedno od najzdravijih povrća na planeti. Od antičkih vremena poznato je po svojim snažnim antibakterijskim svojstvima.
Crni luk je izvrstan u balansiranju nivoa šećera u krvi, zaustavljanju krvarenja iz nosa, uništavanju stanice raka i jačanju imunog sistema pomoću vitamina C.

Tamni luk ima više fitonutrijenata !!!

Za razliku od svijetlog crnog luka, tamniji sadrži veće količine kvercetina i bioflavonoida. Koji je izvrstan za uništavanje slobodnih radikala u tijelu.
Osim što je snažan antioksidans, kvercetin je također odličan u borbi protiv raka, gljivične i bakterijske infekcije, ali i upale.
Brojne su studije pokazale da efikasno sprečava i kontroliše formiranje polipa, da se bori protiv virusa, liječi psorijazu i zaustavlja pojavu herpesa.
Tamniji luk je povezan sa smanjenim rizikom od razvoja raka želuca.
Prema jednoj studiji, samo polovina glavice luka na dan, može smanjiti rizik od raka želuca za pola.

Ljuska crnog luka zdravstvene prednosti!

Prema studiji koju su proveli naučnici na Sveučilištu Krenfield u Londonu, ljuska crnog luka može se koristiti kao sastojak bogat dijetalnim vlaknima.
Uglavnom netopljivim, ali fenolnim spojevima kao što su kvercetin i drugi flavonoidi.
Važno je reći da su druga dva sloja crnog luka bogata vlaknima i flavonoidima.
Istraživači su naveli da unos vlakana smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih i gastrointestinalnih bolesti, ali i dijabetisa, raka debelog crijeva i gojaznosti.
Fenolni spojevi su oni koji najčešće efikasno sprečavaju razvoj kardiovaskularnih bolesti.
Velike količine tih spojeva sa snažnim antioksidativnim svojstvima mogu se naći u vanjskim slojevima ljuske luka.

Kako koristiti crni luk za unapređivanje zdravlja!

Za ekstrakt kvercetina i ostalih zdravih spojeva iz ljuske luka, dovoljno je staviti jedan ili dva čena luka (neoštećenog) u čorbu ili supu.
Također možete da sačuvate ljuske i da ih ubacite prije kuhanja u šerpu u čarapi.
Uklonite ljuske kada supa počne da ključa. Osim toga, vaša supa ili čorba će postati bogata antioksidansima, i također će dobiti bogatu smeđu boju, ovisno o tome koji smo luk koristili.
Više informacija možete saznati na našoj web stranici!

Нема коментара:

Постави коментар

Ljuske Od Jaja Prirodni Ljek Za Kosti!

ZANIMLJIVOSTI Ljuske Od Jaja Prirodni Ljek Za Kosti! Podijeli Facebook Twitter Google+ Pinterest Email Ljuske od jaja ov...