среда, 24. октобар 2018.

Hipokratova Supa Protiv Raka I Teških Bolesti!

Hipokratova Supa Protiv Raka I Teških Bolesti!

Hipokratova supa

Hipokratova supa je vrlo jednostavna, ali veoma djelotvorna supa od povrća. Poznata je u svijetu kao ukusan obrok.
Pomaže u prevenciji i liječenju mnogih bolesti s posebnim naglaskom na kancerogene bolesti. Najveće vrijednosti pripisuju se njezinim sposobnostima da ojačaju imunitetdetoksikaciju i jačanju bubrega.
Vjeruje se da je ovu supu izmislio Hipokrat još prije 2500 godina. Starogrčki doktor i “otac medicine”, prema kojem je i imenovana.
Početkom prošlog vijeka njemački doktor, dr. Max Gerson.uvrstio je u poseban program ishrane koji je 1932. godine predstavljen javnosti pod imenom Gersonove terapije.
Nakon toga, glas Hipokratske supe kao snažnom savezniku zdravlja počeo se širiti po cijelom svijetu.
Pored iscjeljenja, ona se također konzumira kao običan obrok za prevenciju bolesti i očuvanje zdravlja cijelog organizma.

Važna veza u liječenju Gersonove metode.

Gersonova terapija je metoda liječenja koja se temelji na posebnoj prehrani i redovnom čišćenju tijela. Dvadesetih godina prošlog vijeka dr. Max Gerson je počeo razvijati ovu terapiju, s ciljem smanjenja i kontrole vlastitih teških glavobolja migrene.
Gotovo slučajno je otkriveno, da odgovarajuće količine hranjivih materija u kombinaciji s povećanom detoksikacijom su djelotvornole kod lječenja tuberkuloze kože.
Nakon tuberkuloze kože, djelotvornost je otkrivena i u drugim oblicima tuberkuloze, kao i kod drugih zdravstvenih problema.
Hipokratova supa jedan je od ključnih faktora u djelotvornosti Gersonove terapije.
Osim konzumiranja ove supe, njegova metoda liječenja uključuje ispijanje sokova od mrkve, jabuke i naranče, te zelenog soka od kupusa i drugog povrća.
Uz posebnu prehranu tokom terapije, svakodnevno čišćenje tijela provodi se klistirom iz kave.
Prema tvorcu ove terapije, Dr. Max Gersona, ali i prema priznanjima mnogih zdravstvenih radnika, takva prehrana može ojačati imunitet. Uklonite oštećenja u stanicama i dopustite tijelu da se potpuno izliječi.

Hipokratova supa – smjernice, sastojci i priprema.

Kao zdravo jelo, ova supa može se konzumirati jednom dnevno. Međutim, za ljekovite svrhe kao dio Gersonove terapije, obavezno se preporučuje dve porcije supe dnevno.
Da biste uštedjeli vrijeme i trud, možete pripremiti supu u količinama za dva dana, tj. za četiri porcije.
Hipokratova supa ima najsnažnije prednosti ako se tokom pripreme poštuju sljedeća pravila:
Potrebno je kuhati supu na laganoj vatri s što je moguće manje vode.
Posuda u kojoj se kuva mora biti poklopljena kako bi se spriječilo isparavanje korisnih sastojaka. Zabranjeno je koristiti aluminijska posuđa, a za jelo se preporučuje upotreba srebrenog pribora.
Mnogi začini mogu poništiti djelotvornost čorbe, pa se preporučuju samo slijedeći začini u malim količinama: piment, lovor, korijander, kapar, kim, koromač, muškatni oraščić, origano, ružmarin, šafran, kadulja, kiselica, čubar, estragon i majčina dušica. Vlasac, bjeli luk, crni luk i peršin dopušteni su u velikim količinama.

Recept za Hipokratovu čorbu

Sastojci: 1 korjen celera srednje veličine; 1 korjen peršuna srednje veličine; 2 glavice luka srednje veličine; 2 mala ili jedan veliki praziluk; bjeli luk prema želji (može se dodati i na kraju), malo peršunovog lista; 600 g paradajza; 400 g krompira.
Priprema: Operite povrće, isecite ga na kriške ili kockice, a možete ga i narendati. Stavite povrće u veliku posudu te dodajte vode u količini dovoljnoj da prekrije povrće. Zagrejte lonac do tačke vrjenja, a potom nastavite da kuvate čorbu na laganoj vatri sat i po do dva, dok povrće ne omekša.
Na samom kraju kuvanja dodajte bjeli luk i dozvoljene začine u manjim količinama. Kuvanu čorbu propasirajte.
Konzumirajte jednu porciju čorbe, a preostalu količinu rashladite i ostavite u frižider.

Lekovito delovanje Hipokratove čorbe:

Čisti i detoksikuje organizam – Toksini akumulirani u organizmu uzročnici su brojnih tegoba poput umora, pospanosti, glavobolje, depresije, nadutosti, zatvora.
Oni su idealna podloga za razvoj i ubrzano širenje težih bolesti poput dijabetesa, artritisa, reumekardiovaskularnih bolesti, pneumonije, karcinoma i mnogih drugih oboljenja.
Povrće sadržano u Hipokratovoj čorbi doprinosi snažnoj i temeljnoj detoksikaciji.
Paradajz sadrži likopen, biljni pigment iz grupe karotenoida koji svojim antioksidativnim svojstvima štiti jetru od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima.
To doprinosi normalnoj funkcionalnosti jetre i metabolizma, te eliminaciji toksina iz organizma. Sumpor prisutan u pradajzu, belom luku, crnom luku i praziluku takođe pomaže bržoj i djelotvornijoj detoksikaciji.
Peršun je još od antičkog doba poznato sredstvo za čišćenje otrova nakupljenih u telu. Njegova delotvornost se ne dovodi u pitanje, bilo da se konzumira kao samostalna namirnica ili kao dodatak jelima.
Više informacija možete saznati na našoj web stranici!
NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!

Нема коментара:

Постави коментар

Ljuske Od Jaja Prirodni Ljek Za Kosti!

ZANIMLJIVOSTI Ljuske Od Jaja Prirodni Ljek Za Kosti! Podijeli Facebook Twitter Google+ Pinterest Email Ljuske od jaja ov...