четвртак, 25. октобар 2018.

Ljuske Od Jaja Prirodni Ljek Za Kosti!

Ljuske Od Jaja Prirodni Ljek Za Kosti!

Ljuske od jaja ovo je recept koji vam nijedan farmaceut neće reći.

Ljuske od jaja – lijek za štitnu žljezdu, srcekrv i kosti!
Kalcijum ima mnoge važne funkcije u radu tijela. Osim što stvara koštanu masu i sprječava osteoporozu, kalcij normalizuje rad živaca i mišićareguliše otkucaje srcaomogućava zgrušavanje krvi i podstiče spavanje. Također je važan za rad imunoloških stanica i zdravu kožu i kosu.
Postoje brojni faktori koji crpe kalcijum iz organizma, prvenstveno prekomjerno sjedenje, kafa, alkohol i gazirana pića.
Nedostatku kalcija posebno su sklone trudnice i žene u menopauzistariji muškarci i osobe koje pate od poremećaja probavnog trakta.
Ljuske od jaja sadrže 90 posto kalcija i najbolji su prirodni izvor ovog minerala. Tijelo ga apsorbira lako jer je ljuska jaja hemiski slična ljudskim kostima i zubima.
U većim dozama ne samo da liječi simptome nedostatka kalcija i zaustavlja osteoporozu, nego pomaže i protiv visokog holesterola i visokog krvnog pritiska i pojačava proizvodnju koštane srži krvnih stanica.
Pored toga, Ljuske od jaja sadrže željezo, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, hrom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju mljevene ljuske jajeta kao prirodni i vrlo djelotvoran dodatak kalcija. Ovisno o dobi, preporučena dnevna doza je 1,5 do 3 grama mljevene ljuske.

Štitna žljezda

Ljuske od jaja treba dobro oprati, osušiti, smrviti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u frižideru nekoliko dana. Nakon što se ljuske od jaja rastope, sipati tekućinu i pomiješati s litrom rakije i kilogramom meda. Ostavite da stoji 7 dana prije upotrebe. Pijte jednu šoljicu dva puta dnevno nakon jela.

Gastritis, Čir

Pomiješajte ljuske od mljevenog jajeta s kašikom šećera i kašikom mljevenog muškatnog oraščića. Uzimati 20 dana, tri puta dnevno po jednu kašiku.
Pomiješajte malo mljevenih ljuski jaja s dvije kašike limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodajte jedan decilitar toplog mlijeka. Uzimati ga dvaput dnevno, ujutro na prazan želudac i navečer prije spavanja.
Četiri ili pet ljuski jajeta trebalo bi dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri litre vode. Držite vodu s ljuskama u frižideru sedmicu dana i upotrijebite ih kao vodu za piće. Svakodnevno uzmite dvije do tri čaše vode s malo soka od limuna.
Više informacija možete saznati na našoj web stranici!
NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!

Нема коментара:

Постави коментар

Ljuske Od Jaja Prirodni Ljek Za Kosti!

ZANIMLJIVOSTI Ljuske Od Jaja Prirodni Ljek Za Kosti! Podijeli Facebook Twitter Google+ Pinterest Email Ljuske od jaja ov...